Boek nu een ACSI camping in Frankrijk aan zee

ACSI camping in Frankrijk

Frankrijk, het land van croissants, kaas en champagne, maar ook van ruige kliffen in het westen en het luxe Saint-Tropez in het zuidoosten. De lange Franse kust is zeer veelzijdig en zal niet snel vervelen.

Boek snel een Sunêlia camping in Frankrijk aan zee voor een ultieme vakantie. Al onze campings zijn voorzien van het ACSI keurmerk van 2021 acsi holding bv. Dit houdt in dat ze aan bepaalde normen moeten voldoen waardoor jij ongestoord kunt genieten van een welverdiende vakantie.

De Franse kust: een en al variatie

Witte zandstranden aan de Middellandse Zee

Frankrijk heeft veel te bieden, van Parijs in het noorden tot de Alpen in het zuidoosten. Een vakantie in Frankrijk aan zee is bij veel vakantiegangers echter favoriet. Wat zegt nu meer ‘zomer’ dan het helderblauwe water van de Middellandse Zee? Hier kom je in mondaine badplaatsen tot rust onder de palmen en sinaasappelbomen.

De kilometerslange witte zandstranden nodigen uit tot zonnebaden en niets doen. Wie op vakantie toch graag wat actiever is, kan een bezoek brengen aan Nice, Cannes of Saint-Tropez. Shoppen, zwemmen, golfen of gewoon flaneren behoren tot de vele mogelijkheden.

Tip: Ook cultuurliefhebbers komen aan hun trekken in de vele musea in deze steden.

Door de nabijheid van de Alpen kunnen avonturiers hun hart ophalen met activiteiten zoals mountainbiken, bergbeklimmen en raften. Of wat dacht je van de talrijke wateractiviteiten die mogelijk zijn in het warme water van de Middellandse Zee, zoals duiken en windsurfen? Er is voor ieder wat wils!

De Atlantische kust van noord naar zuid

De Atlantische kust van Frankrijk is door zijn lengte heel gevarieerd. In het noorden bevindt zich het historische Normandië. Hier ga je terug in de tijd met een bezoek aan de landingsplaatsen uit de Tweede Wereldoorlog. Het zuidelijkste puntje ligt aan de voet van de Pyreneeën, waar je je kunt onderdompelen in de Baskische cultuur.

Onderweg kom je bruisende steden zoals Bordeaux en Nantes tegen, en talrijke havens en badplaatsen. Ruige kliffen worden afgewisseld met brede zandstranden. In het binnenland achter deze zandstranden tref je veel beschermde natuurparken waar je urenlang kunt wandelen of fietsen.

Tip: Een unieke ervaring is een bezoek aan een zoutpan waar zeezout nog wordt gewonnen op de traditionele manier.

Jong en oud zullen zich aan de westkust van Frankrijk kunnen vermaken, dus aarzel niet langer en boek een camping in Frankrijk aan zee.

Corsica oftewel het eiland van de schoonheid

Natuurlijk mag in dit verhaal over de Franse kust het eiland Corsica in de Middellandse Zee niet ontbreken. Het eiland wordt wel ‘Île de beauté’ of ‘eiland van de schoonheid’ genoemd en dat is niet voor niets. Hier vind je echt alles voor een perfecte vakantie in Frankrijk aan zee, van parelwitte stranden aan de kust tot het ruige berglandschap in het binnenland.

Voeg daar nog de historische steden en mondaine jachthavens aan toe en je begrijpt dat je je op Corsica nooit hoeft te vervelen. Corsica kun je eenvoudig bereiken met het vliegtuig. Ook een autoreis is mogelijk door vanuit Frankrijk of Italië met de ferry naar Corsica te varen. Een geschikte camping voor je vakantie vind je in de campinggids van 2021 acsi holding bv.

ACSI: keurmerk van kwaliteit

Uitgebreide informatie in de ACSI gids

Alle campings van Sunêlia beschikken over het ACSI keurmerk. ACSI staat voor Auto Camper Service Internationaal. Deze organisatie geeft een officiële gids uit met daarin uitgebreide informatie over alle ACSI campings in bekende vakantielanden zoals Spanje en Frankrijk, maar ook in veel andere Europese landen.

Deze campings worden door 2021 acsi holding bv jaarlijks beoordeeld op diverse aandachtspunten. Denk aan het aantal staanplaatsen, voorzieningen zoals restaurants en zwembaden, en de ligging aan zee of bij een stad. Zo kun je heel snel zien of een camping aan je wensen voldoet en teleurstellingen op vakantie voorkomen.

Duizenden aangesloten campings

Wist je dat ACSI werd opgericht door een Nederlander? In 1965 besloot Ramon van Reine dat hij genoeg had van tegenvallende campings waar hij na een lange reis arriveerde. ACSI begon als een foldertje met informatie over slechts enkele campings, maar nu werken er honderden inspecteurs voor de organisatie om de duizenden aangesloten campings jaarlijks te evalueren.

Leuk is dat ook toeristen die de camping hebben bezocht hun mening kunnen geven. Dit garandeert een eerlijk beeld van de kwaliteit van de camping. Zo kun je een bewuste keuze maken voor je vakantie op een camping in Frankrijk aan zee of elders in Europa.

CampingCard, app en nieuwsbrief

Bij de officiële ACSI campinggids hoort ook een CampingCard ACSI, waarmee kampeerders korting kunnen krijgen in het laagseizoen. Alle informatie over ACSI campings is bovendien beschikbaar via de speciale ACSI app. Deze app vervangt de campinggids en scheelt dus bagage. Wil je niets missen? Abonneer je dan op de ACSI nieuwsbrief.

Er komen regelmatig nieuwe ACSI campings bij en zo ben jij als eerste op de hoogte. Ontvang leuke tips en aanbiedingen direct in je mailbox. De elektronische nieuwbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van acsi en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. Je ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week van 2021 acsi holding bv. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Plan du site